طرز تهیه دامپلینگ کره ای یا مندو

به گزارش وبلاگ عکس 94، مندو (Mendu) نامی کلی است که برای اشاره به انواع دامپلینگ کره ای به کار می رود. تمام مندوها از فیلینگی از مواد مختلف تشکیل شده اند که دور آن را دورپیچی نازک می پیچند و به شکل های مختلفی می پزند. مندو را می توان به صورت آب پز، سرخ نموده یا همراه با سوپ مخصوصی تهیه کرد که در این دستور هر سه روش را آموزش می دهیم.

طرز تهیه دامپلینگ کره ای یا مندو

معمولا در کره جنوبی، مادران و همسران در هر بار تهیه مندو، صدها عدد از این پیراشکی های خوشمزه را درست نموده و در فریزر می گذارند تا طی ماه های آینده برای وعده های غذایی استفاده گردد.

میزان مواد این دستور پخت کره ای برای تهیه 80 مندو کافی است.

مواد لازم برای تهیه مندو یا دامپلینگ کره ای

  • خمیر دورپیچ مندو 80 عدد
  • گوشت گوساله (چرخ نموده) 500 گرم
  • حبه سیر بزرگ (له شده و خرد شده) 4 عدد
  • زنجبیل (پوست کنده و چرخ نموده) 1 قاشق چایخوری
  • سس سویا 1 قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه (آسیاب شده) 1 قاشق چایخوری
  • روغن کنجد 1 قاشق غذاخوری
  • کدو (خرد شده به روش خلالی) 500 گرم
  • پیاز (میزان میانه ، خرد شده) 140 گرم
  • نمک کوشر 1 قاشق چایخوری
  • روغن سرخ کردنی 1 قاشق چایخوری
  • دانگمیون یا نودل شفاف یا نودل نشاسته سیب زمینی 55 گرم
  • پیازچه (خرد شده) 113 گرم
  • جوانه لوبیا 350 الی 400 گرم
  • توفو سفت 30 گرم

طرز تهیه دامپلینگ کره ای

مرحله 1

ابتدا گوشت را آماده می کنیم.

برای این کار ماهیتابه را از قبل روی گاز قرار بدهید و شعله را میانه رو به بالا بگذارید. میزانی روغن سرخ کردنی ریخته و سپس چرخ نموده را یکی دو دقیقه تفت بدهید.

مرحله 2

حالا سیر خرد شده، زنجبیل، سس سویا و پودر فلفل آسیاب شده را یکی یکی به گوشت اضافه کنید. تا زمانی که گوشت قهوه ای و طلایی گردد به تفت دادن آن روی حرارت ادامه بدهید.

مرحله 3

حالا گوشت را از روی حرارت بردارید و یک قاشق چایخوری روغن کنجد به آن اضاف نموده و آن را داخل کاسه بزرگتری بریزید. بهتر است یک کاسه فلزی بزرگ انتخاب کنید چون قرار است تمام مواد فیلینگ داخل آن ترکیب شوند.

گوشت چرخ نموده برای تهیه دامپلینگ را داخل کاسه بزرگی بریزید.

مرحله 4

کدو، پیاز و نمک را در یک کاسه دیگر با هم مخلوط کنید. برای اینکه نمک به خورد این سبزیجات برود از دستتان بهره ببرید و آنها را زیر و رو کنید. حالا به مدت ده دقیقه کاسه را کنار بگذارید.

مرحله 5

حالا نوبت آماده سازی نودل و اضافه کردن پیازچه است. ابتدا قابلمه بزرگی را از آب پر کنید و آن را روی حرارت میانه به بالا جوش بیاورید. نودل های نشاسته ای را به مدت پنج الی هفت دقیقه بپزید تا نرم شوند.

حالا نودل ها را زیر آب سرد آبکشی کنید و آنها را در توری مخصوصی بریزید تا آب اضافی از لابه لایش خارج گردد. حواستان باشد که آبی که نودل را داخلش پختید دور نریزید، بلکه آن را نگه دارید.

حالا نودل هایی را که آب اضافی شان رفته است روی تخته بریزید و با چاقو آنها را خرد کنید و داخل همان کاسه ای بریزید که گوشت چرخ نموده را اضافه نموده اید. سپس پیازچه های خرد شده را نیز به این ترکیب اضافه کنید.

مرحله 6

برای آماده سازی جوانه های لوبیا به این ترتیب عمل کنید:

همان آبی که نودل ها را داخلش پخته بودید دوباره روی گاز بگذارید تا جوش بیاید و جوانه ها را به مدت یک دقیقه داخلش بپزید.

حالا آب را دور بریزید و جوانه ها را زیر آب سرد بشویید و داخل توری بیندازید تا آبش کشیده گردد.

قبل از اینکه جوانه ها را اضافه کنید آنها را با دستتان خوب بفشارید تا آب اضافی خارج گردد و بعد همراه نودل و چرخ نموده و پیازچه داخل کاسه بریزید.

با استفاده از دست مواد داخل کاسه را ترکیب کنید.

مرحله 7

ماهیتابه ای را بردارید و یک قاشق غذاخوری روغن داخل آن بریزید.

آب اضافی کدوها و پیازها را با دستتان بگیرید و آنها را داخل ماهیتابه بریزید و به مدت یک دقیقه تفت بدهید. سپس آنها را به کاسه مواد فیلینگ اضافه کنید.

کدو را داخل ماهیتابه تفت بدهید.

مرحله 8

برای آماده سازی توفو و مزه دار کردن آن به این ترتیب عمل می کنیم:

ابتدا اینکه اگر توفوی شما سفت است خوب است حداقل نیم ساعت قبل از استفاده آن را داخل ظرف آبی قرار بدهید تا نرم گردد. سپس از یک پارچه نخی تمیز استفاده نموده و آن را روی کاسه ای پهن کنید. توفو را داخل پارچه قرار داده و روی آن را با پارچه بپوشایند. سپس آن را با دستتان محکم فشار بدهید تا آب اضافه خارج گردد. حالا توفو را به کاسه فیلینگ اضافه کنید.

اضافه کردن توفو به مواد با آبگیری کامل آن انجام می گردد.

مرحله 9

یک قاشق چایخوری نمک، نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه آسیاب شده و دو قاشق چایخوری روغن کنجد را به فیلینگ اضافه نموده و هم بزنید تا به خورد مواد برود.

تمام مواد مندو با هم ترکیب شده اند.

مرحله 10

برای درست کردن دامپلینگ ها ابتد یک کاسه کوچک را پر از آب کنید تا کنار دستتان داشته باشید. هدف این است که موقع درست کردن مندو یا دامپلینگ ها انگشتان را با آب مرطوب کنید و راحت تر بتوانید مندوها را ببندید.

سینی بزرگی (مثلا سینی فر) را دم دست بگذارید و روی آن را با کاغذ روغنی بپوشانید.

اگر از خمیر آماده دامپلینگ استفاده می کنید یک عدد را از داخل بسته بندی خارج کنید و روی کف دستتان مطابق عکس قرار بدهید. (اگر نتوانستید این خمیرها را تهیه کنید می توانید دستور تهیه خمیر خانگی دورپیچ مندو را بخوانید). انگشت اشاره تان را داخل آب بزنید و لبه های خمیر را مرطوب کنید. به این ترتیب لبه های خمیر راحت تر به هم می چسبند.

یک قاشق از مواد فیلینگ را بردارید و در مرکز خمیر قرار بدهید. خمیر را روی فیلینگ بکشید و لبه های مرطوب آن را فشار دهید تا به هم بچسبد.

در سرانجام با استفاده از انگشتان دستی که به آن مسلط هستید بالای خمیر را مطابق شکل اندکی بپیچانید و چین بیندازید تا از بسته شدن دامپلینگ مطمئن شوید.

مراحل مختلف قرار دادن مواد در مرکز خمیر دامپلینگ و بستن آن.

همین کار را برای باقی خمیرها تکرار کنید تا زمانی که تمام شوند و مندوها را کنار هم قرار بدهید. فاصله مابین مندوها باید به میزان ای باشد که به هم نچسبند.

مندوهای پیچیده شده و آماده طبخ هستند.

حالا مندوها را به مدت چهار الی پنج ساعت در فریزر قرار بدهید تا فریز شوند و سپس آنها را از داخل کیسه فریزرهای زیپ دار قرار بدهید و در فریزر بگذارید. هر بار که خواستید آنها را بهره ببرید ابتدا چند ساعت در یخچال بگذارید و بعد از یخ زدایی به روش دلخواه بپزید.

روش آماده سازی مندوی سرخ نموده - مرحله 1

ابتدا ماهیتابه ای را روی گاز قرار بدهید و سه الی چهار قاشق روغن سرخ کردنی داخل آن بریزید. حالا چهار الی هشت مندو را داخل ماهیتابه بچینید، حواستان باشد که ماهیتابه نباید شلوغ گردد و فضای کافی برای جابجا کردن آنها داشته باشید. شعله را میانه قرار دهید و به مدت دو دقیقه یا تا زمانی که قسمت پایینی مندو طلایی و سرخ گردد به سرخ کردن آن ادامه بدهید.

مرحله 2

در طول مدت سرخ شدن یکی دوبار مندوها را برگردانید و به سمت دیگر را نیز سرخ کنید تا زمانی که همه قسمتهای آن طلایی و ترد شده باشد. با سس دیپینگی که آموزش داده شد سرو کنید.

مندوها در روغن سرخ شده اند.

روش آماده سازی مندوی آب پز

یک قابلمه انتخاب کنید و آب را داخل آن جوش بیاورید. سپس چهار الی هشت دامپلینگ را به آن اضافه کنید. به مدت هفت دقیقه در ظرف را بگذارید و اجازه بدهید تا مندوها روی حرارت میانه بپزند. می توانید همراهشان از سس دیپینگ بهره ببرید.

مندوی آبپز از سالم ترین انواع مندو است.

روش آماده سازی سوپ دامپلینگ (ماندوگوک manduguk) - مرحله 1

به میزان دو فنجان عصاره گیاه یا عصاره ماهی کیلکا را داخل ماهیتابه کوچکی بریزید و نصف قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید.

مرحله 2

چهار الی پنج عدد دامپلینگ را به همراه یک حبه سیر له شده و خرد شده و یک پیازچه خرد شده داخل عصاره بریزید.

مرحله 3

برای اینکه از به هم چسبیدن دامپلینگ ها جلوگیری کنید آنها را به آرامی هم بزنید و به مدت حدودا پنج دقیقه بپزید. علامت آماده بودن دامپلینگ ها این است که شناور شوند و روی سطح بیایند.

مرحله 4

یک عدد تخم مرغ را شکسته و به سوپ در حال قُل خوردن اضافه کنید. یک دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ بپزد.

مرحله 5

سوپ را از روی حرارت بردارید و یک قاشق چایخوری روغن کنجد و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه آسیاب شده به آن اضافه کنید. سوپ شما آماده است می توانید نوش جان کنید.

مندو را می توانید همراه با سوپ مخصوصی سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه سس دیپینگ

  • سس سویا 1 قاشق غذاخوری
  • سرکه 1 قاشق غذاخوری
  • کنجد برشته نصف قاشق چایخوری
  • گوچوگارو (gochu-garu) فلفل قرمز تند کره ای (اختیاری) به میزان لازم
  • پیازچه خرد شده 1 قاشق غذاخوری

دستور تهیه سس دیپینگ برای دامپلینگ

مرحله 1

تمام مواد نامبرده را در کاسه کوچکی با هم ترکیب کنید و موقع سرو دامپلینگ ها کنار غذا قرار بدهید. می توانید دامپلینگ را هنگام میل کردن میزانی در سس فرو ببرید.

سوالات رایج درباره دامپلینگ کره ای

دامپلینگ ها چطور نامگذاری می شوند؟

مندوها بسته به اینکه فیلینگشان از چه موادی تشکیل شده باشد نام گذاری می شوند. مثلا گُوگی مندو (gogi mandu)، مندویی است که ماده اصلی فیلینگ آن را گوشت تشکیل می دهد، یا سائِوو مندو (saewu mandu) با میگو پر شده است. همینطور یاچائه مندو (yachae mandu) داریم که فیلینگ آن از سبزیجات تشکیل شده است. کیمچی مندو نیز از انواع معروف دامپلینگ های کره ای است که داخل آن با کیمچی پر شده است.

چند نوع مندو داریم؟

به طور کلی، صدها نوع مختلف مندو در کره وجود دارد که بسته به هر منطقه و ذائقه افراد با مواد مختلفی داخلشان را پر می نمایند. با این حال، رایج ترین سبزیجاتی که برای پر کردن مندو استفاده می گردد عبارت است از کلم چینی، کلم پیچ معمولی، کیمچی، جوانه لوبیا، قارچ، کدو، سیر، پیازکوهی، پیاز، پیازچه و از این قبیل که در این دستور هم از همین سبزیجات استفاده می گردد. از دیگر مواد رایج در دامپلینگ های کره ای می توان به سیب زمینی شیرین و نودل نشاسته ای اشاره داشت.

آیا مندو یا دامپلینگ کره ای غذای اصلی است؟

مندو به عنوان میان وعده، پیش غذا یا وعده غذایی سبک طبخ می گردد.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه دامپلینگ کره ای یا مندو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دامپلینگ کره ای یا مندو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید