30 هیئت کاوش باستان شناسی خارجی در کشور فعالیت دارند

به گزارش وبلاگ عکس 94، همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با دانشگاه ها و مراکز پژوهشی بین المللی به فعالیت 30 هیئت کاوش باستان شناسی خارجی در کشور منجر شده است.

30 هیئت کاوش باستان شناسی خارجی در کشور فعالیت دارند

عبدالکریم شادمهر معاون اداری مالی و توسعه مدیریت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در یکصدو سی و هفتمین نشست معاونین اداری، مالی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی و آموزشی وابسته به وزارت علوم که به میزبانی پژوهشگاه در مجموعه کاخ موزه نیاوران برگزار گردید، گفت:

30 هیئت کاوش باستان شناسی خارجی در کشور فعالیت دارند.

او با اشاره به اینکه وظیفه پژوهش در هویت فرهنگی تاریخی جامعه ایرانی به عهده سازمان میراث فرهنگی است اضافه کرد که از زمان ادغام سازمان میراث فرهنگی با سازمان ایرانگردی و جهانگردی، معاونت پژوهشی سابق و یک بخش اجرایی تحت عنوان پژوهشگاه از سازمان جدا و با پنج پژوهشکده باستان شناسی، زبان شناسی، متون و کتیبه ها، مردم شناسی، ابنیه و بافت های فرهنگی-تاریخی، حفاظت و بازسازی آثار فرهنگی-تاریخی و 3 گروه هنرهای ملی (سنتی)، گردشگری و میراث طبیعی فعالیت خود را شروع کرد.

شادمهر با بیان اینکه جابجایی پژوهشگاه در دولت قبل از تهران به شیراز و اصفهان لطمات زیادی به نیروی انسانی و ساختار اداری پژوهشگاه وارد کرد گفت که سال 88 رتبه پژوهشگاه در وزارت علوم دوم بود که سال 92 این جایگاه به یکی مانده به آخر نزول کرد.

شادمهر اجرای آیین نامه جامع مدیریت دانشگاه و موسسات پژوهشی، تشکیل نظام مالی اداری، هیئت رئیسه، شورای پژوهشگاه و... را از اقدامات اجرا شده در این مرکز بیان کرد و اضافه کرد:

در این شرایط تمام کوششمان این بود یک نظام مالی اداری و آیین نامه ای تهیه کنیم تا راه گشای کار یک پژوهشگر باشد تا او بتواند بدون هیچ گونه نگرانی به کار علمی خودش ادامه دهد.

او با اشاره به مسائل پیش آمده برای کارکنان پژوهشگاه در جریان انتقال به شیراز توضیح داد که بعد از بازگشت پژوهشگاه به تهران کوشش شد پژوهشگاه به جایگاه واقعی خود برسد.

معاون اداری مالی و توسعه مدیریت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به نقش حاکمیتی پژوهشگاه گفت که کار این پژوهشگاه با هیچ پژوهشگاه دیگری قابل مقایسه نیست برای نمونه هیچ پژوهشگاهی به غیر از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری متولی تهیه اطلس میراث فرهنگی نیست.

وی با اشاره به تصویب آیین چهارگانه در هیئت امنا و ارتقای شرایط حقوق همکاران بر اساس آن گفت که در حال حاضر سیستم حسابداری تعهدی در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در حال انجام است.

شادمهر با بیان اینکه تعامل پژوهشگاه با دانشگاه ها و مراکز پژوهشی مرتبط در سال های گذشته بسیار ارتقا یافته است توضیح داد:

به عنوان نمونه تعاملات بین المللی پژوهشگاه منجر به امضای بیش از 30 تفاهم نامه و فعالیت گسترده هیئت های کاوش باستان شناسی خارجی در کشور شده است.

او رویکرد تازه پژوهشگاه در سند راهبردی را مدیریت فعالیت های پژوهشی در میراث فرهنگی مطرح کرد و گفت که در این راستا پروژه های مشترکی را با دانشگاه ها و مراکز پژوهشی بسیاری شروع نموده ایم و در کوششیم با بهره گیری از نیروی انسانی متخصص برای تحقق اهداف پژوهشگاه قدم برداریم.

سعید امیریان مدیر برنامه ریزی و آمار پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، دیگر سخنران این نشست به بیان بخشی از فعالیت های پژوهشگاه در سه سال گذشته پرداخت و گفت:

در سه سال گذشته مدل دکتر عادل آذر (بودجه ریزی بر اساس عملکرد) را در دستور کار قرار دادیم که در آن عناصر تدوین سند راهبردی، تدوین برنامه عملیاتی، پیاده سازی حسابداری تعهدی و نظام نظارت و ارزیابی عملکرد مورد توجه است.

امیریان با بیان اینکه با تهیه سند راهبردی تحولات زیادی در این مرکز اجرا شده است گفت که پیش از تدوین این سند پژوهشگاه یک مجموعه درون گرا بود که به فعالیت های علمی در حوزه های مختلف میراث فرهنگی و گردشگری می پرداخت اما با تدوین این سند و با مشاوره دانشگاه علامه طباطبایی این مرکز سعی کرد به مجموعه ای برون گرا تبدیل گردد که تحولات خود را در سطوح ملی و بین المللی توسعه دهد.

به گفته وی ، در این راستا چهار سطح تعامل در سطوح سازمان میراث فرهنگی، بخش خصوصی میراث، ملی و بین المللی و جهانی برای پژوهشگاه تعریف شد که امیدواریم با برنامه ریزی های اجرا شده در چهارچوب توسعه تعاملات در این چهار سطح اثر بخشی فعالیت های پژوهشگاه در تقویت فرهنگ ایرانی اسلامی در گستره ایران فرهنگی، سلامت اجتماعی و رفاه، انسجام سیاسی و وحدت ملی، اقتدار ملی و تعامل سازنده جهانی، توازن و رشد مالی مبنی بر منابع توسعه اقتصاد دانش بنیان نمایان گردد.

او توضیح داد که با توجه به سند راهبردی پژوهشگاه که تدوین و به تصویب رسید 5 برنامه شامل پیگیری وظایف حاکمیتی تعریف شده در سند راهبردی، تهیه اطلس جامع میراث فرهنگی و گردشگری به صورت الکترونیک، ایجاد پایگاه های پژوهشی موضوعی میراث فرهنگی، اجرای برنامه راهبردی، توسعه و اجرای تفاهم نامه های بین المللی در دستور کار نهاده شد.

منبع: کجارو / خبرگزاری مهر

به "30 هیئت کاوش باستان شناسی خارجی در کشور فعالیت دارند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "30 هیئت کاوش باستان شناسی خارجی در کشور فعالیت دارند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید