از گریم هالووین تا خرید بلک فرایدی

به گزارش وبلاگ عکس 94، مجله مهر: برگزاری مراسم و مناسبت های غربی در داخل کشور چندسالی ست که به شکل عجیب و غریبی باب شده است و عکس های آن را می توانید در شبکه های اجتماعی به راحتی جستجو کنید. مناسبت هایی که به طرز خنده داری بومی سازی شده و حتی ممکن است به شکل اولیه اش هیج ربطی نداشته باشد. آدینه این هفته آخرین آدینه ماه نوامبر است. آدینه ای که در تمام جهان به عنوان آدینه سیاه شناخته می گردد و در چندسال اخیر نیز سروکله اش در هایپرمارکت ها و فروشگاه های اینترنتی پیدا شده است تا مخاطبان را ترغیب به خریدی ارزان و پرسود کند. به بهانه فرا رسیدن آدینه سیاه و تبلیغ فروشگاهها و مراکز تجاری سراغ مناسبت هایی رفتیم که در سالهای اخیر میان ایرانی ها جا باز نموده اند.

از گریم هالووین تا خرید بلک فرایدی

ولنتاین: 14 فوریه - 25 بهمن

از اوایل بهمن ماه چهره بسیاری از فروشگاه ها و پاساژها شهرها به خصوص در پایتخت به رنگ قرمز در می آید تا به رهگذران یادآوری که ولنتاین یا روز عشق نزدیک است. ولنتاین قطعا قدیمی ترین مناسبت وارداتی در این فهرست است که هواداران پروپاقرصی هم دارد که احساس می نمایند برای اثبات عشق و علاقه شان باید این روز را حتما همراه با همسر و یا نامزدشان باشکوه برگزار نمایند. به همین دلیل بازار عروسک فروشی ها و گلفروشی های حسابی پررونق است.

در افسانه ها آمده است یکی از امپراطورهای روم باستان براین عقیده بود که مردان مجرد بهتر از مردان متاهل می جنگند. از این ازدواج را برای مردان جوان امپراطوری منع کرد. اما کشیشی به نام والنتین این حکم را ناعادلانه می دانست و جنگجویان را مخفیان به عقد دختران محبوبشان در می آورد. اما بعد از لو رفتن این ماجرا کشته شد و سالمرگ این کشیش روز عشق نامگذاری شد. روزی که اگر در جهان به شکل های مختلف برگزار می شود در کشور ما به خرید خرس های عروسکی بزرگ و قلب های قرمز و عکس های اینستاگرامی ختم می شود.

کریسمس 25 دسامبر-6ژانویه، 4 تا 16 دی

برگزاری مراسم کریسمس سنت هرساله مسیحیان و پیروان حضرت عیسی در سراسر جهان است. خرید درخت کاج، شکلات های رنگی، هدیه های سال جدید، پوشیدن لباس قرمز رنگ بابانوئل از جمله رسم و رسومات این مراسم است. اقلیت های مسیحی نیز در سراسرجهان این جشن را برگزار می نمایند در حالی که در بعضی کشورها مانند چین و عربستان سعودی برگزاری این جشن ممنوع است. اما این رسم فارغ از رنگ و بوی مذهبی چندسالی است به دلیل تبلیغات زیاد بین باقی فرهنگ ها و ادیان نیز در حال گسترش بوده و تبدیل به یک پُز فرهنگی شده است! به طوریکه اثر کریسمس را در صنف های مختلف مانند قنادی، آتلیه های عکاسی، لباس فروشی ها می توان دید. شرکت لینت یکی از معروف ترین برندهای فراوری شکلات دوسال قبل برای سال جدید داستان 1001 شب را با تقویم کریسمس ترکیب و به بازار عرضه کرد. این شرکت به خاطر به دست آوردن مشتری های مسلمان علاوه بر صفر کردن درصد الکل شکلاتهایش در این نمونه از طرح یک ساختمان سنتی با معماری شرقی برای بسته بندی شکلاتش استفاده کرد.

با این حال برگزاری کریسمس میان ایرانی های مسلمان بیشتر از آنکه شبیه به آئین مذهبی مسیحیان باشد. شبیه به یک برنامه برای عکاسی و دورهمی است.

دروغ اول آوریل- دورغ سیزده فروردین

یکی از پردردسرترین مناسبت های وارداتی دروغ اول آوریل یا دروغ سیزده است. هرساله در بسیاری از کشورهای جهان مردم از روز اول آوریل تا شب دروغهای بامزه ای را در شبکه های اجتماعی و حتی سایت های خبری فراوری می نمایند تا یک شوک را به مردم منتقل نمایند.

از پیشینیه این دروغ همه گیر اطلاعات زیاد دقیقی در دسترس نیست اما عده ای معتقدند زمان شارل نهم یکی از پادشاهان فرانسه یعنی حدود 400 سال پیش زمان اصلاح تقویم جشن های سال نو از اول آوریل یعنی اول بهار به اول ژانویه منتقل شد. این اقدام مخالفان زیادی داشت که همچنان اصرار داشتند اول آوریل به دید و بازدید عید بروند که دوستان آشنایان به این افراد که همچنان به عیددیدنی اول آوریل اصراد داشتند احمق های آوریل می گفتند.

در این رسم عجیب و غریب نیز یک دروغ بزرگ مطرح می شود که اگر صاحب دروغ حقیقت را قبل از شب فاش کند به او نیز احمق آوریل گفته می شود. در سالهای گذشته طنزنویسان زیادی این دروغ ها را وارد مطبوعات کشور کردند. روزنامه شرق در سال 1384 دروغی گفت که نیمی از شهر را به هم ریخت. این روزنامه در صفحه اول خود نوشت:برج میلاد در آستانه سقوط و با فونت ریز و غیرقابل دیدی نوشته شده بود کلی محتویات این صفحه دروغ سیزده است. اما کار از کار گذشته بود و عده زیادی برای دیدن این کجی به پای برج میلاد رفتند.

جشن هالووین؛ 31 اکتبر- 9 آبان

هالووین تا چندسال پیش برای ایرانی ها جشن غریبه ای بود که در فیلم های سینمایی هالیوودی با آن روبرو می شدند و آن را به وسیله ماسک های ترسناک و کدوحلوایی هایش می شناختند. اما چندسالی ست به لطف بعضی مهدهای کودک و مدرسه ها تبدیل به یک جشن مفرح شده است که بچه ها و نوجوانان به میمنت رسیدن 31 اکتبر با لباس های عجیب و غریب و ترسناک ظاهر شوند. تاریخچه این جشن به یک اعتقاد خرافی بر می شود. گذشتگان معتقد بودند در این روز دروازه بین دو جهان گشوده می شود و اروج خبیثه و اجنه و دیوها روی زمین می آیند. برای همین در این شب مردم با پوشیدن لباس های ترسناک و کوبیدن طبل و اشیایی مثل بشقاب و قاشق به هم و ایجاد صدا سعی می نمایند تا دیو و اجنه را فراری دهند. اما این جشن میان ایرانی ها تبدیل به ضیافتی همراه با کدوهای حلوایی شده و بیشتر شبیه یک مراسم من درآوردی برای یک دورهمی شبانه است.

از این روز از چند روز قبل از هالووین تبلیغات گریم های این جشن توسط بعضی آرایشگاهها برای شرکت در مراسم هالووینی به چشم می خورد!

بلک فرایدی- آدینه سیاه؛ آخرین آدینه ماه نوامبر، اولین آدینه ماه آذر

آدینه سیاه شاید هیجان انگیز ترین مناسبت برای قشر متوسط شهری در کشورهای غربی به خصوص آمریکا باشد. آدینه ای که برخلاف کشورما تعطیل نیست. اما کارمندان می توانند این روز را مرخصی بگیرند. این روز که فردا مراسم شکرگذاری می شود، فروشگاهها و هایپرمارکت های مختلف اجناسشان را با تخفیفهای بالا ارائه می دهند و مشتری ها می توانند خریدهای سال جدید خود را با قیمت پایین تری انجام دهند. هرساله عکس ها و فیلم های عجیب و غریبی از هجوم خریداران به هایپرمارکت ها و حتی نزاع ها کتک کاری هایشان در شبکه های مختلف پخش می شود تا آدینه سیاه مخالفان زیادی هم داشته باشد. مخالفانی که معتقدند این روز ترویج محضمصرف گرایی است.

در ویکی پدیا آدینه سیاه آمده است: تاریخچه آدینه سیاه به بیش از 200 سال پیش برمی شود. در تاریخ آمریکا عبارت آدینه سیاه گفته می شود به 24 سپتامبر سال 1869 بر می شود که بعد از خاتمه جنگ داخلی در آمریکا نوبت به بازسازی رسید و ایالات شکست خورده جنوبی توسط شمالی ها در حال بازسازی بودند. در این میان دوتن از زمین خواران آن دوره به واسطه خریدهای عمده ای که در مدت کوتاهی انجام دادند انحصار موقت طلا را به دست گرفتند. آن ها از این طریق سود کلانی به دست آوردند. دولت وقت هم به اطلاع از این موضوع برای کنترل بازار حجم زیادی طلا وارد بازار کرد در نتیجه زندگی بسیاری ویران شد و از آن روز به نام آدینه سیاه یاد می شود.

اما چیزی که این روزها قابل مشاهده است این است که هرساله مبالغ هنگفت زیادی با وجود این تبلیغات به جیب صاحبان برند و مارک ها ریخته می شود و فرهنگ این آدینه هرساله از کشوری به کشور دیگر می رود اما به گفته منابع اینترنتی و فروشگاه ها ه نظر می رسد که فروشنده های بریتانیایی به اندازه سایر کشورها روی محصولاتشان تخفیف نمی دهند و خریداران بریتانیایی، به طور میانگین 9 درصد تخفیف می گیرند. در حالی که میزان تخفیف ها در آلمان ٪23، فرانسه ٪26، آمریکا ٪29، و در کانادا ٪36 است. در کشورما نیز چندسالی ست همگام با این کشورها فروشگاهها از چندین روز قبل برای این روز تبلیغات می نمایند و مخاطبان را تشویق می نمایند که خریدهایشان را با قیمت مناسب تر در این روز انجام دهند.

منبع: خبرگزاری مهر

به "از گریم هالووین تا خرید بلک فرایدی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از گریم هالووین تا خرید بلک فرایدی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید