طرز تهیه آبگوشت مرغ مجلسی و همه پسند اصیل

به گزارش وبلاگ عکس 94، آبگوشت یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که معمولا با گوشت قرمز تهیه می گردد اما ممکن است به جای گوشت بره، گاو، گوسفند حتی با مرغ هم تهیه گردد. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه آبگوشت اصیل ایرانی را آنالیز نموده بودیم و اینجا می خواهیم طرز تهیه آبگوشت مرغ را مرور کنیم.

طرز تهیه آبگوشت مرغ مجلسی و همه پسند اصیل

مواد لازم برای تهیه آبگوشت مرغ

  • مرغ 5 تکه
  • پیاز 1 عدد
  • لیمو امانی 2 عدد
  • نخود یا لپه 1/2 فنجان
  • زردچوبه 1/2 قاشق چای خوری
  • نعناع 1/2 قاشق چای خوری
  • سیب زمینی 1 عدد
  • نمک و فلفل به اندازه لازم

طرز تهیه آبگوشت مرغ

در اولین مرحله از طرز تهیه آبگوشت مرغ ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید. نخود را که از 24 ساعت قبل خوب در آب خیس خورده و نفخش گرفته شده را اضافه نموده و به مدت 3 دقیقه تفت دهید مواد را از ظرف خارج کنید و کنار بگذارید.

اکنون برش های مرغ را در همان روغن تفت دهید. نعناع خشک، زردچوبه و نمک و فلفل چیلی را اضافه کنید. بعد که مواد خوب تفت خوردند، نخود و پیاز سرخ شده را هم داخل قابلمه بریزید. 4 فنجان آب، لیموی خشک را اضافه کنید. بگذارید روی حرارت میانه تا رفته رفته بپزد. در نهایت 30 دقیقه مانده به اتمام پخت آبگوشت، سیب زمینی پوست گرفته شده و لیمو عمانی را هم اضافه کنید و بگذارید خوب داخل قابلمه بپزد.

این غذا به طور سنتی با سبزیجات تازه مانند پیازچه، تربچه، نعناع، پیازچه و پیاز خام یا ترشی سرو می گردد.

نکات تکمیلی برای تهیه آبگوشت

آبگوشت مرغ یکی از غذاهای پرطرفدار در کردستان است که جای نخود با لپه پخته می گردد و به آن مرآو و مریشکاو می گویند. آو؛ آب. مر و مریشک؛ مرغ. از انواع دیگر آو پیازاو است که معادل اشکنه و توماتاو که مثل اشکنه است اما ماده اصلی آن توماته یا گوجه فرنگی است همچنین تخم مرغ همزده و آب.

یکی از جذابیت های اصلی جنوب رفتن های سالانه برای من خوردن غذاهای خوشمزه است. امروز قسمت شد و این آبگوشت که غذای چوپان های جنوب هست رو وسط یک گندمزار با دستپخت یک چوپان خوردم. مرغ محلی اصل ماجراست که ساعت ها بذپن هیچ روغنی پخته می شه و با نون محلی تیلیتش می کنن. اسمش هم اوغرنتی ه

تهیه آبگوشت چه آبگوشت بزباش باشد چه آبگوشت مرغ کار ساده ای است اما باید نکات و فوت وفن های آن را رعایت کنید تا حاصل کار غذایی باشد که دل همه را ببرد.

استفاده از حبوبات مختلف برای تهیه آبگوشت مرغ

آبگوشت مرغ را معمولا با حبوباتی مثل لپه، نخود و یا لوبیا سفید و بلغور گندم تهیه می نمایند اما رایج ترین و خوشمزه ترین روش تهیه آبگوشت مرغ با لپه و رب است. اما در طرز تهیه آبگوشت مرغ با نخود به جای لپه از نخود استفاده می گردد و بهتر است نخود را قبل از پخت حتما در آب بخیسانید و از قبل بپزید چون معمولا زمان پخت نخود بالاست و بهتر است نیم پز شده آن را با مرغ مخلوط کنید و بپزید تا فرایند پخت غذا سریع تر باشد و البته مواد دیگر له نشوند.

استفاده از آبلیمو در آبگوشت مرغ ممنوع!

برای ترش شدن آبگوشت مرغ بهتر است به همان لیمو عمانی یا نهایتا نارنج اکتفا کنید چون آبلیمو در این غذا به آن مزه ای شبیه سوپ می دهد.

کوبیده آبگوشت مرغ

درست مثل آبگوشت ساده می توانید استخوان های مرغ آبگوشت مرغ را خارج کنید و مواد را خوب بکوبید تا یک کوبیده آبگوشت خوشمزه باشد.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه آبگوشت مرغ مجلسی و همه پسند اصیل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آبگوشت مرغ مجلسی و همه پسند اصیل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید